
نشست های شورای شهر مرودشت پشت درهای بسته/ رسانه گریزی شورای ششم
نويسنده - خبرنگار: جهانمیر استخری
|
5310
|
:كد |
يك شنبه 14 شهريور 1400 |
|
سلسله نشست های شورای شهر مرودشت پشت درهای بسته برگزار می شود و تاکنون هیچگونه اخباری از این شورا از کانال مطبوعات شهرستان مرودشت به اطلاع مردم نرسیده است
|
سلسله نشست های شورای شهر مرودشت پشت درهای بسته برگزار می شود و تاکنون هیچگونه اخباری از این شورا از کانال مطبوعات شهرستان مرودشت به اطلاع مردم نرسیده است و حال آنکه برابر قانون، نشست های شورای شهر باید علنی و با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه بعنوان رکن چهارم دموکراسی برگزارشود.
🔹به گزارش اختصاصی #پايگاه_خبری_تحلیلی_اخبار_مرودشت: پس از گذشت چندین هفته از آغاز به کار شورای ششم شهر مرودشت، نشست های علنی این شورا بدون حضور خبرنگاران و اصحاب زحمتکش رسانه پشت درهای بسته برگزار میشود و شهروندان از آنچه در شورای شهر مرودشت اتفاق میافتد بیخبر هستند.
🔸تاکنون افزون بر ۱۲ نشست از زمان روی کار آمدن شورای ششم در مرودشت میگذرد و اعضای شورا در این سلسله نشستها کماکان و همچنان بر ساز بدون حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه میکوبند.
🔹در قانون صراحتا بیان شده است که نشست های پارلمان محلی حتما باید با حضور خبرنگاران برگزار شود چون برابر ماده ۱۵ قانون شوراها، مصوب سال ۸۲ برای غیرعلنی بودن جلسات، دو سوم اعضای حاضر در جلسه باید رای بدهند.
🔸به هر ترتیب، لازمهی علنی بودن نشست شورا، حضور خبرنگاران و رسانه ها در جلسات شورا است. اگر خبرنگاران از حضور در جلسه شورای شهر محروم شوند اصل علنی بودن جلسه زیرسوال می رود.
🔹حضور خبرنگاران و شهروندان در نشستهای شورا، نه تنها تهدید نیست بلکه فرصتی برای شورا است چرا که با حضور افکار عمومی در جلسات شورای شهر، باعث می شود تا اعضای شورا با دقت بیشتری تصمیم بگیرند و همه تصمیمات و مصوبات شورا به صورت شفاف منعکس می گردد.
🔸 همچنین برابر قانون، نشستهای شورای شهر علنی است مگر اینکه غیر علنی بودن یک جلسه به تصویب دو سوم اعضا برسد و از قبل اعلام شود، همچنین در آیین نامه شوراها آمده، مردم میتوانند در نشستهای شورای شهر حضور یابند.
🔹شوراها نهادهایی هستند که مردمی بوده و خود مردم در انتخابات، اعضای شورا را انتخاب کرده اند بنابراین حق دارند عملکرد شورا را نقد کنند.موضوع دیگر در این زمینه، فراهم کردن شرایط نقد شورای شهر توسط مردم و خبرنگاران است که اعضای شورا وظیفه دارند انتقادها را بشنوند و به آن ها عمل کنند، در واقع باید شرایطی فراهم بشود که مردم و خبرنگاران جرأت نقد کردن شورا را داشته باشند.
🔸در این رهیافت اما وظیفه رسانه ها، آگاهی بخشی به مردم است و بر این اساس ماده ۱۵ قانون شوراها نیز صراحتا به این موضوع اشاره دارد که جلسات شوراها علنی و با حضور دو سوم اعضاء اصلی رسمیت مییابد و تصمیمات با اکثریت مطلق آرای حاضرین معتبر است و تشکیل جلساتغیرعلنی منوط به تصویب دو سوم اعضاء حاضر در جلسه میباشد.
🔹موضوع انتخاب شهردار جدید و مصوباتی که به شورای شهر ارتباط دارد نمی تواند غیرعلنی و بدون حضور خبرنگاران برگزار شود. رسانه ها و مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند. خبرنگاران و رسانه ها حق دارند نظرات، انتقادات، پیشنهادها و توضیحات مردم را درج و به اطلاع عموم برسانند.
🔸کسب و انتشار اخباری که به منظور افزایش آگاهی عمومی باشد حق قانونی خبرنگاران و رسانه ها است.
🔹با این حال از دیروز جمعه(۱۲ شهریورماه۱۴۰۰) در ساختمان پیر و فرسوده شهرداری مرودشت و در پشت درهای بسته کار بررسی صلاحیت شهرداران پیشنهادی در جهت تصدی پست شهردار شهر مرودشت کلید خورد اما باز هم شورای شهر با حرکتی انفعالی و بدون دعوت از اصحاب رسانه، کار بررسی صلاحیت شهرداران پیشنهادی را پشت درهای بسته آغاز کرد که نشان میدهد این شورا پس از گذشت افزون بر ۱۲ جلسه، کماکان رسانه گریزی و عدم پایبندی به اصول مصرح در قانون اساسی درخصوص دعوت از خبرنگاران و اصحاب رسانه را در دستور کار قرار داده است.
✍️: جهانمیر استخری مدیر پایگاه خبری تحلیلی اخبارمرودشت
|
نظرات بینندگان |
جوجه دیکتاتور هستن
|
ارسال نظرات |
|
|