
آب از مهمترین نیازهای زندگی انسان است که سالم بودن آن از اهمیت ویژهای برخوردار است با توجه به خشکسالیهای متمادی در دنیا و به طبع آن کشور ما و شهرستان مرودشت با همه اقداماتی که توسط دولتهای مختلف انجام شده، اما هنوز برخی از مردم از حداقلهای رفاه از جمله داشتن آب شرب،محروم هستند و هنوز این مایه حیات به حیاط خانههای بسیاری از مناطق محروم و شهرک های تازه تأسیس مانند شهرک ولایت،راه نیافته است.
دسترسی به شبکه عمومی آب آشامیدنی در حالی از جمله ۵۲ شاخص عدالت در سلامت است که سلامت آب آشامیدنی در برخی از مناطق آنطور که باید وضعیت سالم و بهداشتی ندارد و برخی از مناطق مانند شهرک ولایت نیاز شدید به شبکه آبرسانی دارند،در حالی که تامین آب شرب سالم و بهداشتی از جمله وظایف اولیه دولت ها در جهت تامین سلامت مردم است.
زیرا آب آلوده یکی از راه های ابتلا و انتقال بیماری های ویروسی و میکروبی تلقی می شوند. یکی از حقوق درمانی- بهداشتی حق دسترسی به آب آشامیدنی سالم است؛ یعنی اینکه افراد دسترسی کافی به آب سالم برای مصارف بهداشتی و خانگی را داشته باشند و به لحاظ اقتصادی این دسترسی تبعیضآمیز نباشد.
شهرک ولایت در بلوار امام علی(ع) جنب ساختمان های مسکن مهر،که براساس طرح تفصیلی در محدوده شهر می باشد و منازل مسکونی این شهرک دارای سند سیم سرب،مجوز و پایان کار از شهرداری می باشند و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ خانوار در این محله ساکن هستند. در این شهرک متأسفانه هنوز شبکه آبرسانی اجراء نگردیده و افراد در منازل خود چاه هایی حفر نموده اند و از آن برای مصارف خود استفاده می کنند.که طبق بازدید کارشناسان بهداشت محیط این نوع استفاده یک تهدید علیه بهداشت ساکنین آن منطقه می باشد. با چند نفر از ساکنین این محل گفت و گویی را انجام داده ایم.
یکی از اهالی این محل این گونه بیان نمود:ما برای دسترسی به آب آشامیدنی و مصرفی با مشکلات بسیاری مواجهه هستیم و هر خانواده ای با داشتن دبه های بیست لیتری از مناطق مختلف آب آشامیدنی مورد نیاز خود را تهیه می نمایند،همچنین با حفر چاه هایی که به دلیل میکروب و… تهدیدی برای سلامت ساکنین این محل می باشد،برای مصارف خود استفاده می نمائیم.لذا از مسئولین محترم عاجزانه تقاضای رسیدگی و حل این مشکل را دارم.
یکی از دیگر از اهالی این گونه گفت:در مراحل تفکیک زمین های شهرک ولایت در ابتدای شروع به کار بین شهرداری و اداره آب اختلافاتی است،که هر کدام توپ را به زمین دیگری می اندازد و در این بین تنها ما شهروندان هستیم که هزینه این اختلاف را می پردازیم.برای حل این مشکل از اکثر مسئولان شهرستان هم کمک خواسته ایم که متأسفانه پاسخی قانع کننده دریافت نکردیم.نمی دانم ساختمان هایی که در این شهرک قانونی ساخته شده اند اکنون مسئولین شهرستان در ارائه خدمات کوتاهی می کنند.
شهروند دیگری می گفت:با این وضعیت فعلی که ما داریم،بچه ها دچار بیماری های پوستی شده اند.اما نمی دانیم چاره چیست؟ مسئولین هم این شرایط را می بینند و حتی بازدید نیز نموده اند اما اقدامات لازم را انجام نمی دهند.در این دو هفته اخیر اهالی دوبار در شورای شهر حضور پیدا کرده اند،اما کماکان سرگردان این کوتاهی ها و اختلافات ما شهروندان می باشیم.
یکی از ساکنین شهرک ولایت لب به شکوه گشود:مسئولین از این شهرک بازدید نموده اند مگر تأثیری هم داشت،خانه های خودمان را لوله کشی کرده ایم اما هنوز رنگی از آب در این لوله ها ندیده ایم وبرای تهیه آب آشامیدنی مورد نیاز باید به خانه های اقوام در سایر نقاط شهر برویم.


